• Slider Image

De dr Frank Dieet Methode

Afvallen kan op honderden verschillende manieren. Een daarvan is met behulp van het dr. Frank dieet. Dit dieet is redelijk bekend, en zou goede werkingen aantonen.

Het is een dieet dat is gecreëerd door dr. Frank van Berkum, die internist en vasculair geneeskundige is in Twente. Hij specialiseert zich in het behandelen van mensen die aan overgewicht, oftewel obesitas lijden.

Het bijzondere aan het dieet van dr. Frank, is dat het speciaal doelt op Nederlandse consumenten.

dr Frank dieet nadelen en voordelen

dr frank dieetEr zijn bepaalde voordelen van het dr. Frank dieet. Je krijgt namelijk eiwitten binnen die verzadigend werken en dit zorgt ervoor dat je gedurende de dag geen honger gevoel meer hebt, waardoor je dingen door elkaar gaat eten.

Het is dus niet een dieet wat het jojo effect creëert, maar juist het tegenovergestelde. Als je het dr. Frank dieet volgt, val je op een gezonde manier af, en zul je blijvend je nieuwe gewicht aanhouden, zonder over drie weken weer met het zelfde gewicht te zitten.

Dit betekent dus dat je mentaal ook iets moet veranderen, en je gedachten moet aanpassen aan een gezonde levensstijl, die je zult blijven bijhouden. Met dit dieet zou je een kilo per week afvallen.

Het dieet van dr. Frank is een dieet dat erg eiwitrijk en koolhydraatarm is. Er zijn natuurlijk ook nadelen, net zoals bij elk ander dieet, die de kop opsteken. Anders zou het te makkelijk zijn om gewicht te verliezen.

Het dr frank dieet vergt namelijk veel voorbereiding. Je kunt niet ineens zomaar een bepaald product meer gaan eten of juist minder. Er zijn speciale producten voor nodig die je dus eerst zult moeten kopen, en die ook niet altijd even goedkoop zijn.

Het gebrek aan variatie kan een motivatie doder zijn, wat er uiteindelijk toe kan leiden dat men stopt.dr frank methode

Je neemt geen fruit tot je tijdens het dr. Frank dieet, waardoor je een hoop vitamines misloopt. Ook productgroepen die veel koolhydraten bevatten, zoals brood en pasta, zijn taboe. Dit sluit dus al een hoop uit.

Wat de gezondheid betreft, kan het zijn dat er kleine bijwerkingen voorkomen, zoals bijvoorbeeld hoofdpijn of duizeligheid.

Daartegenover staat dan natuurlijk weer wel dat je per week 1 kilo kwijtraakt, wat niet mis is. Als je het een tijdje volhoud en je streefgewicht bereikt, kun je je levensstijl aanpassen zodat je het gewicht ook blijft behouden.

Het is dus een dieet dat zeer populair is in Nederland, maar toch zo zijn voordelen en nadelen heeft. Het is aan ieder zelf om uit te zoeken of deze voor- en nadelen het waard zijn om toch aan zo’n dieet te beginnen.

Een boek zal moeten worden gekocht, waar verschillende recepten en tips in staan die je door het dieet heen helpen.

Het dr. Frank dieet wordt over het algemeen wel aanbevolen door bijvoorbeeld andere artsen. Je kunt er dus ten minste wel gerust van zijn dat het geen dieet is dat even snel in elkaar is gezet door iemand die er geen verstand van heeft en alleen maar geld wil verdienen.

==> Klik hier voor meer info over het meeste gebruikte dieet van dit moment <==

Vertel anderen over dit artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *