• Slider Image

Het Dukan Dieet

Je kunt ervoor kiezen om het Dukan dieet te volgen om gewicht te verliezen.

Dit is een proteïne dieet dat ontwikkeld is door Pierre Dukan, met het doel om gewicht te verliezen. Koolhydraten zijn taboe tijdens dit dieet, daarvoor zijn proteïnes juist heel belangrijk, en het hoofdbestanddeel van dit dieet.

dukan dieetDoordat er zo weinig koolhydraten in worden genomen, gaat het lichaam vet gebruiken dat opgeslagen is in ons lichaam, en daardoor verbrand je calorieën, die je al in mindere mate binnenkrijgt door de proteïne. In

Frankrijk is het dieet immens populair, maar ook in Nederland begint het zeer geliefd te worden.

Fasen van het dukan dieet

Het dieet kent verschillende fasen. Je begint in de zogenaamde aanvalsfase. Dit zijn de dagen waarin je begint met het dieet. In deze dagen mag je alleen maar bepaalde producten en voedingsstoffen innemen.

Hierbij horen zeevruchten, mager vlees, eieren en bepaalde magere melkproducten. Je kunt er zoveel van eten als je wilt, zolang je er maar goed op let dat het gezond bereid wordt.

In de doorloopfase mag je dezelfde producten eten en drinken als in de aanvalsfase, maar ook  groente en tofu worden eraan toegevoegd.

Daarna heb je nog een consolidatiefase, waarin het de bedoeling is om een jojo effect te voorkomen door middel van consolidatie. Het is namelijk makkelijk om weer ‘normaal’ te gaan eten, na het dieet, waardoor je snel weer aankomt. Je kunt in deze fase kleine porties van bijvoorbeeld brood of pasta eten.

Als je dit allemaal hebt doorstaan, kun je het beste nog een stabilisatiefase doorlopen, waarin je 1 keer per week het dieet volgt. Dit is om zo de gewoonte te creëren om gezond te blijven eten, om je gewicht in balans te houden.

Voor-  en nadelen van het dukan dieetdukandieet

Het boek dat bij het dieet hoort, is beschikbaar in 9 verschillende talen. Een groot voordeel van het Dukan dieet is dat je best veel producten wel mag eten, en dus ook veel kan variëren.

Je kunt een overzicht maken met recepten, wat je allemaal kunt maken van de toegestane producten.

Daartegenover staat natuurlijk ook bepaalde nadelen. Het Dukan dieet zou namelijk op den duur grote gevolgen hebben voor de gezondheid. Je verliest snel aan gewicht door het Dukan dieet, wat uiteraard het doel is, maar na een tijd kan het slecht zijn voor de nieren.

En ook al heeft het dieet extra een fase om het jojo effect tegen te gaan, is de kans dat dit jojo effect voorkomt, zeer groot.

Ook kan het Dukan dieet op den duur voor vermoeidheid zorgen, doordat je bepaalde voedingsstoffen mist, die je normaal gesproken regelmatig at.

Op de officiële website van het Dukan dieet, kun je virtueel een afslankcoach krijgen, waardoor je een soort van houvast hebt tijdens het dieet, en dat ervoor zorgt dat je het overzicht behoud, en de motivatie niet verliest.

Ook kun je er berekenen wat je juiste gewicht is. Als je van tevoren weet hoeveel je kwijt moet aan kilo’s dan is het makkelijker om naar je doel toe te werken, wat meer motivatie geeft.

 ==> Klik hier om meer te lezen over het meeste gebruikte dieet van dit moment <==

Vertel anderen over dit artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *