• Slider Image

Lekkere Gezonde Recepten

Afvallen is voor iedereen een belangrijke maar ook uitdagende kwestie. Gezonde recepten helpen hierbij. Vele mensen proberen zo goed mogelijk in de beweging te geraken en het is verstandig dit vol te houden.

gezonde receptenMaar met gezond eten kun je veel meer teweeg brengen.

Veel mensen onderschatten het belang van goede, uitgebalanceerde voeding, want vaak worden belangrijke stoffen juist niet in het lichaam terecht doordat een dieet bepaalde voedselwaren afkeurt.

Wil je weten hoe je slank kunt blijven?

Wil je weten wat je moet doen als je vreetbuien krijgt of wanneer je moet beginnen? Dan ben je aan het juiste adres.

Waarom een gezond recept ?

Er zijn verschillende redenen waardoor lang niet alle diëten een goede werking hebben. De eerste is een tekort aan belangrijke stoffen.

Je krijgt een dieet met daarop wat wel en niet mag. In plaats van een snel gezond recept krijg je zelfs vrij veel vet voorgeschoteld. Je valt wel af, maar krijgt juist zin in de dingen die je absoluut niet mag eten. Verantwoorde  recepten kunnen lekker zijn, dus waarom zou een uitgebalanceerd voedingspatroon je tegenhouden?

Daar is niets voor nodig. Bovendien, tekorten in het lichaam naar belangrijke stoffen kunnen de hormoonhuishouding verstoren. Je zult zelfs aankomen, als het even tegenzit. Maak dus gebruik van gezonde voeding.

Plicht

Bij een dieet zien veel mensen het als een plicht om weinig te eten. Naar alles wat je vooral niet mag, komt een sterke drang. Met lekkere gezonde maaltijd kun je dit gelukkig wel uitbalanceren. Diëten is overbodig, tenminste, wanneer je met gezonde voeding verder gaat.

Ook salades zijn erg aan te raden, al komen deze bij iedereen aan bod wanneer de neiging naar afvallen gericht is. Iedereen weet immers dat het gezond is mits er niet veel vette dressing op wordt gedaan.

Zoet

Ook wanneer je regelmatig eet, kan je trek krijgen in zoet. Zonder dat het jouw schuld is kan je voedingspatroon er voor zorgen dat je een enorme drang naar zoet eten krijgt. Dit is zonde van de maandenlange strijd tegen de kilo’s. Het probleem is in ieder geval eenvoudig te verhelpen.

Er zijn verscheidene makkelijke goede recepten die je ‘trek in zoet’ kunnen beïnvloeden of zelfs laten verdwijnen, en dat is echt waar. Deze voedingsmiddelen kun je gewoon in de supermarkt vinden en maken het afvallen zoveel minder zwaar. Er zijn zelfs gezonde snacks waarmee je problemen binnen no-time opgelost kunnen zijn. Gezonde maaltijden verlichten hiermee de omstandigheden enorm.

Mentaalmakkelijke recepten

Ja, ook hier gaat het toch vaak om hoe je zelf in je schoenen staat. Natuurlijk maak je fouten, maar wanneer je je bijvoorbeeld alleen maar focust op een streefgewicht, terwijl dit buiten bereik ligt, demotiveer je jezelf enorm.

Een jojo-effect is het gevolg en met een simpel gezond recept kan je dit niet zomaar oplossen. Jijzelf kan echter nooit de oorzaak van alle problemen zijn.

Ook onze hormoonhuishouding speelt een gigantische rol.  Tenminste, wanneer deze uit balans raakt. En dat kan onder invloed van factoren als alcohol, slechte slaap of medicijngebruik plaatsvinden.

Maar het volgen van diëten is ook een factor. Het gevolg is dat de opslag van vet op bepaalde plekken in je lichaam enorm toeneemt. Wat hierdoor zal gebeuren zal geen verrassing zijn: je komt kilo’s aan.

Er is dus genoeg reden om te gaan beginnen met het volgen van een gezond voedingspatroon. Want hiermee voorkom je dat je hormoonhuishouding uit balans raakt, omdat je bent gestopt met diëten. De kans op afvallen is aanzienlijk groter geworden aan de hand van salades en andere lekkere gezonde maaltijden.

Focus

Als je je niet aan een streefgewicht zou moeten houden, waarop moet je je dan wel focussen. Aan de hand van heerlijke recepten ga je gewoontes ontwikkelen. Dat strenge dieet schuif je lekker aan de kant. En nee, je gaat je nu niet aan een streefgewicht vastklampen, je kunt jezelf alleen maar stress en irritatie aanpraten.

Gezondheid is belangrijk, net als het balans in de hormoonhuishouding. Voorkom dus ook overmatig veel alcoholgebruik, zeker als je medicijnen inneemt. Het resultaat dat een dieet schema met gezonde  voeding zal opleveren zal dan ook niet onopgemerkt blijven. Je zult er veel slanker uit komen te zien, maar bovenal ook lekkerder in je vel komen te zitten. En dat dankzij makkelijke gezonde voeding, dat is wat iedereen wil.

Je kan het echt!

Deze methode is bruikbaar voor iedereen. Het zal niet eenvoudig gaan, maar wanneer je voldoende wilskracht toont en de gezond eten tot je neemt, staat niets je meer in de weg voor het kwijtraken van kilo’s. Je kunt alvast afscheid nemen van vreetbuien, maar ook nóg meer te weten komen over de balans in de hormoonhuishouding.

Natuurlijk, goede voeding is onmisbaar in het gevecht dat je met jezelf aan gaat, maar wanneer je weet waar je mee bezig bent en welk doel het oplevert, kun je veel gemotiveerder overkomen en jezelf op de vingers tikken wanneer je in de verleiding komt om een gezond recept te vervangen voor iets ongezonds. Voor dit laatste moet je echt uitkijken.

Snelle gezonde maaltijden, als je het leest zou je haast denken dat het niet kan. Maar gelukkig kan het nu wel. Begin vandaag nog met afvallen door je hele dieet om te draaien en te gaan beginnen met het eten van goede voeding. Niets is prettiger om te weten dat iedere kilo snel kwijtgescholden kan worden door kleine veranderingen in je voeding.

Klik hiernaast voor de Gezonde en Lekkere Recepten DVD’s

Wanneer je jezelf er mentaal goed op voorbereid, en je precies weet waar je mee bezig bent – namelijk het balanceren van de hormoonhuishouding – dan zit je goed. Resultaat zul je op korte termijn al merken, en op lange termijn al helemaal.

Je gaat leren dat afvallen meer is dan vetten vermijden. Begin dus vandaag nog met de gezonde recepten!

Vertel anderen over dit artikel

6 comments on “Lekkere Gezonde Recepten”

 1. Jack Reply

  This is really nice blog. the information provided is perfect.
  I would suggest you to continue posting the article.

 2. health Reply

  Good Health play a very important role to make a stronger person,
  yoga and good diet most important for every person.

 3. jaq verhulst Reply

  ik wil het boek met al die gezonde recepten bestellen maar geraak niet op de site : link werkt niet ??

  • admin Reply

   Hoi Jaq,

   Bedankt voor de melding. Er was inderdaad iets niet goed. Alles werkt nu correct. Succes met de recepten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *