• Slider Image

Info Over Het Soepdieet

Als je hebt besloten om gewicht te verliezen, heb je de keuze uit honderden verschillende diëten. Het is dan ook makkelijk om het overzicht te verliezen van wat een goed dieet is en wat niet. Hieronder zal het soepdieet verder toegelicht worden. Wat het precies inhoudt, de effectiviteit, voordelen en nadelen en voor wie zo’n dieet nou precies geschikt is.

soepdieetHet soep dieet is een dieet waarbij je, de naam zegt het al, een tijdje voornamelijk soep eet. Vaak is dit koolsoep. In tegenstelling tot andere diëten is het soepdieet niet iets wat je constant kunt blijven volgen.

Als je het soepdieet volgt, zul je het een week moeten volgen, en daarna een dag of 1 a 2 normaal moeten eten. Zodra je dit hebt gedaan, kun je weer verder gaan met een volgende week van het soepdieet.

Je kunt voor jezelf bepalen hoe vaak je dit wilt doen, als je tussendoor maar een paar dagen je normale voeding binnenkrijgt.

Zoals al eerder beschreven, is het soepdieet niet een dieet dat langer dan 7 dagen aan een stuk kan worden gevolgd. Het is dan ook vooral geschikt als je net even een kilootje of 5 kwijt wilt, die je ongewild bent aangekomen.

Voor drastisch gewichtsverlies is dan ook een ander dieet van toepassing. Een ander nadeel is dat tijdens het soepdieet, wat vaak uit koolsoep bestaat, de darmen belast worden. Doordat je grotendeels vloeistof binnenkrijgt, zal de ontlasting zich daar ook aan aanpassen, en aan het begin van het dieet zul je daar last van krijgen.

Op het internet en in verschillende boeken vind je verschillende recepten voor het soepdieet . Het beste is om zelf een verse soep te maken, met verse groenten en ingrediënten. Het voordeel is dat je het recept een beetje aan jezelf kunt aanpassen, en verschillende groenten uit kunt wisselen.

Ingrediënten van het soepdieet

Een halve of hele witte kool is bijna altijd het hoofdingrediënt van de soep. Daarnaast bestaat het uit verschillende soorten groenten zoals wortels, tomaten en soep dieetpaprika’s.

Je kunt de soep van te voren klaarmaken, en een aardige portie koken, die voor 2 of 3 dagen voldoende is. Zo hoef je in de 7 dagen maar 2 keer deze soep klaar te maken.

Als je het soepdieet volgt, is het belangrijk om bepaalde producten niet te eten of drinken. Hierbij horen brood, alcohol of drankjes met prik. Dranken die juist wel gevorderd zijn tijdens het soepdieet zijn ongezoete thee, water en ongezoete fruitsappen.

Het soepdieet is dus een zeer effectieve manier om op korte termijn een mooi stukje gewicht te verliezen, maar is niet geschikt voor de lange termijn. Het is belangrijk om consequent te zijn voor je zelf, en echt 7 dagen het soepdieet te volgen. Indien je dit niet doet, zal het weinig effect hebben op de vetverbranding.

Bekijk dus voor jezelf goed wat je wilt bereiken, en of het soepdieet een geschikt dieet is voor jou. Het is een manier om snel af te vallen, maar niet geschikt om af te vallen op lange termijn.

==> Klik hier om het meer te lezen over het meeste gebruikte dieet van dit moment <==

 

Vertel anderen over dit artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *