• Slider Image

Een Vegetarisch Dieet

Ook al wordt het een vegetarisch dieet genoemd, het kan ook refereren aan een levensstijl.

Anders dan bij diëten die bedoeld zijn om gewicht te verliezen, wordt een vegetarisch dieet namelijk ook vaak vanwege andere redenen gekozen.

vegetarisch dieetBijvoorbeeld een algemene gezonde leefstijl, zonder het doel af te vallen, of voor het welzijn van dieren.

Vegetarisch eten is een populaire trend in Nederland, en juist omdat het veel voordelen biedt, kiezen mensen hiervoor. Je kunt het namelijk kiezen om af te vallen, en tegelijkertijd iets goeds te doen voor de dieren in ons land.

Dit geeft een dubbel goed gevoel en extra motivatie om door te gaan, en misschien wel blijvend je dieet te veranderen naar een vegetarisch dieet.

Net zoals vele andere diëten heeft het vegetarische dieet voordelen en nadelen. Maar het is aan een ieder zelf om te bepalen of de voordelen zwaarder wegen of de nadelen. Een nadeel is dat je, als je van vlees houd, een bepaalde tijd, of misschien nooit meer, vlees mag eten.

Dit geldt vooral als het gaat om een ‘geen vlees’ dieet. Als je het puur doet vanwege de dieren, zijn ook snoepproducten die gelatine bevatten taboe en ook kaas met dierlijk stremsel worden uit het voedingspatroon geschrapt.

Voordelen zijn wel dat je je lichter voelt, doordat je meer groente en fruit eet, je gaat eerder experimenteren met recepten zonder vlees en het zorgt ervoor dat je gewicht verliest.

Het is bewezen dat veel vlees ongezond is. Je eet immers het vet, de spieren en het vlees op van levende wezens. Dit gaat niet zomaar aan je eigen lichaam voorbij, maar heeft vaak negatieve bijwerkingen voor bijvoorbeeld de spijsvertering.

Wennen aan een vegetarisch dieet schema

Als je permanent een vegetarisch dieet gaat volgen moet je lichaam er wel even aan wennen. Maar eenmaal gewend, merk je bijna niet meer dat je geen vlees eet.vegetarisch dieet schema

Vooral voor mensen die al niet zo van vlees houden, is het vegetarische dieet makkelijk om in te voeren, aangezien het geen moeilijkheid is om nee te zeggen tegen vlees, en men mist het niet zo.

Voor fanatieke vleeseters zal dit wat moeilijker liggen, maar met de juiste argumenten en motivatie, moet dit ook te doen zijn.

Het is uiteraard niet zo dat als je geen vlees meer eet, je automatisch afvalt. Je moet zelf ook wel gezond gaan eten wat de overige producten betreft. Zo kun je bijvoorbeeld geen vlees meer eten, maar jezelf wel volstoppen met friet, wat natuurlijk niet goed is.

Kijk dus goed rond op websites en in kookboeken (er zijn tegenwoordig duizenden vegetarische kookboeken) voor recepten en alternatieven, en pas je nieuwe levensstijl hieraan aan.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Je kunt ook langzaam beginnen, door je vleesgebruik eerst te halveren, en geleidelijk aan helemaal weg te laten. Zo eet je wat je altijd eet, alleen dan zonder je stukje vlees.

Je kunt er ook voor kiezen om vleesvervangers te gebruiken, die minder vet hebben dan vlees. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Tofu of zuivelproducten die in de winkel liggen.

==> Klik hier om het meer te lezen over het meeste gebruikte dieet van dit moment <==

Vertel anderen over dit artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *